Η ΣΕΦ

Με καταγωγή από Νίσυρο, Κω και Κάλυμνο, η Μαρία Κλήμη γεννήθηκε στη Ρόδο και μεγάλωσε στην Κάλυμνο, όπου εργαζόταν ως καθηγήτρια Αγγλικών. Η μεγάλη της αγάπη για τη μαγειρική και τη δημιουργία, την οδήγησε αφήσει τη διδασκαλία, να ξαναγίνει φοιτήτρια, και να ``ψηθεί`` σε κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων.

Τα τελευταία 15 χρόνια, ζει στα Ιωάννινα, που αγάπησε σαν τόπο δικό της και στέγασε το μεγάλο της όνειρο. Ένα boutique εστιατόριο. “Το μαγαζάκι που λέγαμε” είναι το τέταρτο παιδί της. Στην κουζίνα του, η Μαρία δημιουργεί πιάτα βασισμένα στην ελληνική παράδοση με δικές της πινελιές. Πρέσβης σεφ των «Μικρών Ελλήνων παραγωγών για το 2022, διαλέγει ευλαβικά τα υλικά της, από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, για να είναι σίγουρη ότι οι καλεσμένοι της ταξιδεύουν όσο βρίσκονται στο “Μαγαζάκι” της.

c