Image Alt

Το μενου

ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Μαρία αντλεί έμπνευση από την Ελληνική κουζίνα, τις εποχές με ό,τι κάθε μια προσφέρει και τις γευστικές της μνήμες.

Το μενού αλλάζει δυο φορές τον χρόνο, ενώ καθημερινά υπάρχουν πιάτα ημέρας που βασίζονται στα υλικά που βρίσκει στην αγορά.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνία της Ελλάδας, μετατρέποντας την εμπειρία σας σε ένα ταξίδι γεύσεων.

Wine/ Beer

Η μικρή λίστα κρασιών μας αποτελείται από τριάντα περίπου ετικέτες , όλες από τον ΣΜΟΕ (Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδας) ενώ οι μπίρες μας προέρχονται από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.

ΣΑΛΑΤΕΣ

– Καλοκαιρινή με ντομάτα/ντοματίνια, αγγούρι, πίκλα κρεμμύδι, κάπαρη, κριθαροκουλούρα και κρασοτύρι  (ve) 14€

– Πλιγούρι με μυρωδικά, πιπεριά, καπνιστή πέστροφα και λάδι μαϊντανού (ve) (psc) 14€

– Πράσινη σαλάτα με iceberg, μωροφύλλα, βερύκοκα, Kyano μπλέ τυρί και vinegrette ροδάκινο (ve) (gf) 14€

– Χόρτα εποχής με πεπόνι, σταφύλι, κολοκυθόσπορο και μοσχολέμονο (vg) (gf) 13€

OΡΕΚΤΙΚΑ

– «Tacos» λαδόπιτα Ρόδου, προβατίνα, γιαούρτι 11€

– Κεφτεδάκια με ανάμεικτο κιμά, γιαούρτι, δυόσμο 11€

– Μανιτάρια σωτέ, ελαιόλαδο, μυρωδικά (vg) (gf) 10€

– Φάβα με ταρτάρ ντομάτας, πίκλα ρέβας, θρίμπη Καλύμνου, Olithea EVOO (vg) (gf) 10€

– Μους λευκού ταραμά με μοσχαρίσιο λουκάνικο (gf) 10€

– Κρέμα από ρεβιθάδα Καλύμνου,  γαύρος μαρινάτος, πίκλα κρεμμυδιού (psc) (gf) 10€

– Αθηναϊκή σαλάτα με καπνιστή πέστροφα, μαγιονέζα και λαχανικά (psc) 14€

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

– «Παστίτσιο» γαρίδας με ντόπιες μακαρούνες και μπεσαμέλ φινόκιο (psc) 17€

– Πέστροφα σωτέ με χόρτα τσιγαριαστά και κρέμα κρεμμυδιού (psc) 18€

– «Ντοματόρυζο» με πεκορίνο (ve) 14€

– Γεμιστά ζυμαρικά με μελιτζάνα και πεκορίνο, σάλτσα ντομάτας και ντοματίνια κονφί (ve) 15€

– Χωριάτικες χυλοπίτες με κόκορα ριγανάτο και ηπειρώτικο γαλοτύρι 16€

– «Κοτόπουλο με αρακά γιαχνί» 16€

– Μελιτζάνα «χουνκιάρ», μοσχαράκι κατσαρόλας, κρέμα από καπνιστό τυρί Μετσόβου 17€

ΓΛΥΚΑ

– Μαύρη σοκολάτα, λουκούμι τριαντάφυλλο, σιρόπι ελληνικού καφέ (vg) 10€

– Armenonville: Παραδοσιακό γλυκοπαγωτό Θεσσαλονίκης με βελούδινη κρέμα, καβουρδισμένα αμύγδαλα, σε κρύα σούπα από φρούτα του δάσους (gf) (ve) 10€

– Ρυζόγαλο με crumble λεμονιού και αφρό κανέλας (ve) 10€