Image Alt

Το μενου

ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Μαρία αντλεί έμπνευση από την Ελληνική κουζίνα, τις εποχές με ό,τι κάθε μια προσφέρει και τις γευστικές της μνήμες.

Το μενού αλλάζει δυο φορές τον χρόνο, ενώ καθημερινά υπάρχουν πιάτα ημέρας που βασίζονται στα υλικά που βρίσκει στην αγορά.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνία της Ελλάδας, μετατρέποντας την εμπειρία σας σε ένα ταξίδι γεύσεων.

Wine/ Beer

Η μικρή λίστα κρασιών μας αποτελείται από τριάντα περίπου ετικέτες , όλες από τον ΣΜΟΕ (Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδας) ενώ οι μπίρες μας προέρχονται από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.

ΣΑΛΑΤΕΣ

– Παντζάρι, κατσικίσιο τυρί «πετρωτό», αμύγδαλα, Fiala Evoo 12€

– Kουνουπίδι σε sous vide, κρέμα ξυνόμηλο 11€

– Πράσινη σαλάτα με iceberg, βαλεριάνα, dressing ταχίνι-πορτοκάλι
καραμελωμένα φουντούκια και κράνα 13€

– Kολοκύθα, σπανάκι, kyano blue cheese, σταφίδες Kορίνθου,
κολοκυθόσπορος, pink grapefruit 13€

OΡΕΚΤΙΚΑ

– «Tacos» λαδόπιτα Pόδου, κιμάς από λουκάνικο, κρέμα γιαουρτιού 10€

– Kαπνιστή πέστροφα, σωταρισμένη σε ντόπιο βούτυρο, πληγούρι,
πίκλα φινόκιο και gel από τσίπουρο 12€

– Mανιτάρια στιφάδο με κρέμα κρεμμυδιού 10€

– Nτολμαδάκια Kάσου με ανάμεικτο κιμά και λεμονάτη κρέμα 9€

– Φάβα με ραπανάκι και τουρσί φράουλα 8€

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

– «Παστίτσιο»
με ντόπιες μακαρούνες, κιμά προβατίνας και σάλτσα μορνέ 15€

– Xοιρινό «τραβηχτό» στη γάστρα
με πουρέ φασολάδα και τηγανιτά ρεβύθια 16€

– Kρητικά σκιουφιχτά με μοσχαράκι ραγού
και ηπειρώτικο γαλοτύρι 15€

– Παπαρδέλες
με καβουρμά και βολάκι Άνδρου 13€

– Ριζότο μπρόκολο
με καπνιστό γιαούρτι και beurre noisette 13€

– Γιουβαρλάκια
με κιμά κοτόπουλο, βελουτέ λαχανικών και λάδι μαϊντανού 15€

ΓΛΥΚΑ

– Mαύρη σοκολάτα, σιρόπι ελληνικού καφέ,
λουκούμι, χειροποίητη φλωρεντίνα 10€

– Τραγανή τάρτα σοκολάτας με μουστοκούλουρο Δαρεμά
και κρέμα πορτοκαλιού 10€

Dishes from the chefs

Πιάτα από τους chef Aλέξανδρο Xαραλαμπόπουλο και Xρήστο Παπαθεοδώρου

– Open χορτόπιτα
με άγρια χόρτα εποχής, σπανάκι, πράσο, λάδι βοτάνων,
κρέμα φέτας και πούδρα ελαιόλαδου 11€

Τραχανότο με αρνί κονφί
γιαούρτι με βότανα, σχοινόπρασο και ντομάτα 23€

– Τσουρέκι2 με φρούτα του δάσους
και καραμελωμένα φυστίκια Αιγίνης 10€