Η Μαρία αντλεί έμπνευση από την Ελληνική κουζίνα, τις εποχές με ό,τι κάθε μια προσφέρει και τις γευστικές της μνήμες.
Το μενού αλλάζει δυο φορές τον χρόνο, ενώ καθημερινά υπάρχουν πιάτα ημέρας που βασίζονται στα υλικά που βρίσκει στην αγορά.
Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνία της Ελλάδας, μετατρέποντας την εμπειρία σας σε ένα ταξίδι γεύσεων.
Η μικρή λίστα κρασιών μας αποτελείται από τριάντα περίπου ετικέτες , όλες από τον ΣΜΟΕ (Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδας) ενώ οι μπίρες μας προέρχονται από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.
– Παντζάρι, Βερδικουσιώτικο τυρί, αμύγδαλα, Julia EVOO (ve) 13€
– Κουνουπίδι, κρέμα ξυνόμηλο (vg) 12€
– Πράσινη σαλάτα με iceberg, βαλεριάνα, dressing ταχίνι-πορτοκάλι,
κροκάν φουντουκιού και κράνα, (vg) 14€
– Κολοκύθα, σπανάκι, Kyano blue cheese, σταφίδες Κορίνθου,
κολοκυθόσπορος, pink grapefruit (ve) 14€
– “Tacos” Λαδόπιτα Ρόδου, κιμάς από χειροποίητο λουκάνικο, γιαούρτι 10€
– Καπνιστή πέστροφα, σωταρισμέμη σε ντόπιο βούτυρο, πίκλα φινόκιο, gel τσίπουρο 12€
– Μους λευκού ταραμά με χειροποίητο μοσχαρίσιο λουκάνικο 10€
– Φάβα με καπνιστά μύδια τουρσί και Brigada EVOO (gf) 11€
– Μανιτάρια σωτέ, ελαιόλαδο, μυρωδικά (vg) 10€
– Κρέμα πιπεροσαλάτα με αμύγδαλα (vg) 8€
– Ντολμαδάκια Κάσου με ανάμεικτο κιμά και λεμονάτη σάλτσα 10€
– Παστίτσιο με ντόπιες μακαρούνες, κιμά προβατίνας και σάλτσα μορνέ 17€
– Χοιρινό τραβηχτό στη γάστρα με πουρέ φασολάδα και τηγανιτά ρεβίθια 17€
– Καβουρτσέλα: Πρόβειο κατσαρόλας με κρεμμύδια και ντεμπίνα,
με πουρέ από πατάτες φούρνου *παλιά συνταγή Ζίτσας, περιορισμένη διαθεσιμότητα 18€
– Ντόπιες χυλοπίτες με μοσχαράκι ραγού και ηπειρώτικο γαλοτύρι 16€
– «Κοτόσουπα» Κοτόπουλο, βελουτέ λαχανικών, λάδι μαϊντανού 15€
– Τραχανάς λαχανικών με ραγού μανιταριών και τραγανό κρεμμύδι (vg) 13€
– Ριζότο μπρόκολο με καπνιστό γιαούρτι και beurre noisette (ve) 15€
– Ριζότο «πρασοσέλινο» με σύγκλινο Μάνης 17€
– Μαύρη σοκολάτα, σιρόπι ελληνικού καφέ και αφρό από λουκούμι τριαντάφυλλο (ve) 10€
– Armenonville: Παραδοσιακό γλυκοπαγωτό Θεσσαλονίκης με βελούδινη
κρέμα semifreddo, καβουρδισμένα αμύγδαλα και γλυκό του κουταλιού παντζάρι (gf) 10€
– Τσουρέκι με φρούτα του δάσους και καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης
(Α. Χαραλαμπόπουλος) 12€